Regnskog.nu Chinemys Reevesii

Introduktion om mig, mina sköldpaddor och Chinemys Reevesii

På den här webbplatsen har jag samlat det material som jag har hittat om vattensköldpaddan Chinemys Reevesii, Reeves kärrsköldpadda och de erfarenheter jag fått av att hålla de djuren.

Min bakgrund

Mitt intresse för sköldpaddor har alltid varit stort men det dröjde till 2002 då jag studerade på högskola som jag skaffade mina första sköldpaddor. Det blev då två väldigt små Reeves kärrsköldpaddor.
Med sköldpaddorna köpte jag ett akvarium som det sas skulle rymma mina två nya skyddslingar resten av deras liv. Sen dess har jag byggt om och gjort större fyra gånger och fler lär det bli.

Jonas Svensson

Namnet

I handeln och hos många ägare går Reeves kärrsköldpadda, som är det rätta svenska namnet, ofta under namnet Trekölssköldpadda eller felstavningen Treknölssköldpadda. Det eftersom den har tre stycken tydliga upphöjningar eller åsar som går längst med skalet.
Om man kollar på www.landskoldpaddor.se/skparter.htm ser man att det är en annan sköldpadda som bär namnet trekölad nämligen Pyxidea mouhotii, trekölad dossköldpadda. För att ytterligare spä på det namnförvirringen så finns det två sköldpaddor som bär namnet Three-keeled i sina engelska namn nämligen Melanochelys tricarinata - Tricarinate Hill Turtle, Asian Three-keeled Turtle och Staurotypus triporcatus - Three-keeled Musk Turtle, Giant Musk Turtle, Mexican Cross-breasted Turtle. Man kan notera att på Engelska heter Pyxidea mouhotii inte three-keeled utan Jagged Shell or Keeled Box Turtle.
Det felaktiga Svenska namnet kan kanske komma av det Tyska namnet Chinesische Dreikielschildkröte eller översatt Kinesisk trekölssködpadda.

Min vattensköldpadda Bambam har grävt ner sig i sanden